VetZoo Інтернет магазин ветпрепаратів, зоотоварів та кормових добавок

Квадро 2 г Артеріум (лікування травматичних та хірургічних ран, опіків, трофічних виразок, дерматитів)

Код товару: 905477
Наявність:
В наявності
Ціна :
113,00 грн./шт
Кількість:
  
Характеристики товару:
Бренд: Arterium
Форма выпуска: Порошок
Вид животных: Кошки|Собаки
Вес (г): 2

Опис товару

Квадро – аморфний порошок білого чи білого зі світло-жовтим відтінком кольору, без запаху.

Склад

1 г препарату містить діючі речовини: гентаміцину сульфат – 0,024 г, L-триптофан – 0,014 г, цинку сульфат гептагідрат – 0,010 г, метоксан – 0,952 г.

Фармакологічні властивості

Квадро – комбінований антимікробний препарат пролонгованої дії для місцевого застосування, що містить аміноглікозид гентаміцину сульфат, кремнійорганічний сорбент – поліметилсилоксан (метоксан) та координаційне з'єднання цинку з триптофаном.

Генгаміцин — антибіотик широкого спектра дії з бактерицидним ефектом, активний щодо патогенних грампозитивних мікроорганізмів (Staphylococcus aureus, Streptococcus, Mycobacterium spp.) та грамнегативних мікроорганізмів (Pseudomonas aeruginosa, Aerobacter aeruginapp, Ker. , Serratia spp. , Shigella spp., Salmonella spp., Citrobacter spp., Providenta spp., Yersinia spp.). Механізм дії гентаміцину полягає в незворотному зв'язку із субодиницею рибосомальної РНК (рРНК) бактерій. Такий зв'язок призводить до неправильного зчитування мРНК, у результаті утворюються нефункціональні чи токсичні білки, які можуть підтримувати життєдіяльність бактерій.

Поліметилсилоксан (метоксан) забезпечує сорбційно-дезінтоксикаційні властивості та разом з цинктриптофаном потенціює антибактеріальні ефекти антибіотика та підтримує протимікробну концентрацію антибіотика в рані на терапевтичному рівні протягом 8 діб.

Цинк має властивість активувати репараційні процеси, що обумовлено його участю у синтезі білків, зокрема колагену. При місцевому застосуванні цинк перешкоджає розвитку інфекції та стимулює процеси епітелізації ран.

Триптофан чинить регулюючий вплив на продукцію імуноглобулінів IgA, IgG. IgM та IgE. Сприяє нормалізації показників гуморального імунітету при післяопераційних гнійно-септичних ускладненнях, збільшуючи вміст CD19+-лімфоцитів та стимулюючи продукцію lg А та lg G. стимулює функціональну активність нейтрофілів та моноцитів крові, активує фагоцитоз. Стимулює процеси регенерації тканин, прискорює загоєння ран, активізує функції клітин сполучної тканини, ендотсліоцитів, макрофагів та лейкоцитів у вогнищі ушкодження.

Аплікаційна терапія препаратом Квадро знижує на 2-3 добу кількість мікроорганізмів у рані до мінімального рівня (102-103 на 1 см2), прискорює перехід фази гідратації у фазу дегідратації, попереджає розвиток можливих гнійно-септичних ускладнень. Завдяки сорбційним властивостям препарат поглинає токсичні продукти життєдіяльності мікроорганізмів, низькомолекулярні токсичні метаболіти тканин (піровиноградна та молочна кислоти, перекисні сполуки, продукти окислення амінокислот, поліпептиди, ліпіди та ін.), продукти дегідратації фібрини Механізм дії препарату Квадро пов'язаний не тільки з пригніченням синтезу мікроорганізмів білків, але також з порушенням ліпідного шару клітинної стінки внаслідок утворення комплексів.

Препарат Квадро зменшує прояви місцевої та загальної інтоксикації внаслідок антибактеріальних властивостей, дренажної та протинабрякової дії, нормалізації мікроциркуляції, газообміну, pH середовища в рані. Це сприяє очищенню ран від продуктів ексудації та розпаду тканин, зникненню місцевих запальних реакцій, стимулюванню зростання грануляційної тканини, покращенню процесу загоєння. Препарат Квадро також очищає рани при опіках, зменшує запальні реакції при їх лікуванні, скорочує площу глибоких опіків, запобігаючи руйнуванню тканин, прискорює формування грануляційного покриву при глибоких опіках та епітелізацію при поверхневих опіках.

Застосування

Лікування собак, кішок, коней і свиней (хряків після кастрації) по травматичних та хірургічних ранах, опіках, трофічних виразках, дерматитах, спричинених мікроорганізмами, чутливими до діючих речовин препарату.

Дозування

Зовнішньо, місцево. Препарат використовують протягом усього часу лікування ран до повного загоєння. У початковій стадії (1-5 добу) пов'язки змінюють 1-2 рази на добу, після зменшення запальних процесів, очищення рани від гнійно-некротичних мас, грануляції та епітелізації рани - 1 раз на добу протягом 1-2 діб. Препарат наносять на поверхню рани через пробку-крапельницю (отвір у пробці), знявши кришку, після ретельної хірургічної обробки, промивання рани розчинами антисептиків з обов'язковим подальшим підсушуванням, з таким розрахунком, щоб він рівномірним шаром (0,5-1 мм) покривав поверхню рани. При великих ураженнях, наприклад, при скальпованих ранах, можливе одноразове застосування 8-12 г препарату. Після нанесення Квадро проводять дренування рани за загальними правилами та накладають пов'язку. При поширених ранових дефектах тканин допускається пухке тампонування марлевими серветками. Залишки препарату Квадро разом із виділеннями з рани та пов'язкою видаляють, рану підсушують марлевими тупферами та додатково наносять препарат у разовій дозі без будь-яких інших маніпуляцій у рані.

Для лікування опіків препарат наносять на опікову поверхню як у перші 5-6 діб, так і в період секвестрації опікового струпа (до 15 діб). При цьому препарат фіксується на рані за допомогою асептичної пов'язки. Під час перев'язок препарат слід повністю видалити з поверхні опікових ран за допомогою антисептиків або спеціальних шампунів для ран. Застосування препарату можливе на будь-яких частинах тіла тварини при опіках.

У випадках, коли хірургічна обробка рани не може бути виконана в повному обсязі, препаратом Квадро засипають рану в дозі 0,5-4 г залежно від площі ураження, і пов'язку накладають на час, що не перевищує 24 години.

Протипоказання

Підвищена чутливість до сульфату гентаміцину та інших компонентів, що входять до складу препарату.

Застереження

При застосуванні препарату можливе виникнення побічних реакцій у вигляді еритеми, кропив'янки, контактного дерматиту, свербежу.

Особливі застереження під час використання

Препарат Квадро можна наносити на поверхню ран лише після ретельної хірургічної обробки. Препарат запобігає прилипанням пов'язок і появі болю при їх знятті. Препарат не має місцевої дратівливої дії, проте не можна допускати попадання препарату в очі.

Використання під час вагітності та лактації

У зв'язку з недостатністю інформації про абсорбцію гентаміцину при зовнішньому нанесенні перед застосуванням препарату у вагітних та лактуючих тварин слід ретельно зважити співвідношення користь/ризик.

Форма випуску

Пластикові флакони по 2 г, по 1 флакону у пачці.

Зберігання

Сухе, захищене від світла, недоступне для дітей місце при температурі не вище 25 °C, окремо від харчових продуктів та кормів для тварин.

Термін придатності

4 роки з дати виробництва.

Для застосування у ветеринарній медицині!

Оплата та доставка

Варіанти доставки
  • Новая Почта(отделение)
  • Самовывоз
  • Укрпочта Обязательно указывайте индекс
  • Повернення і обмін Відповідно до закону України «про захист прав споживачів» ви можете протягом 14 днів з моменту покупки повернути або обміняти товар, придбаний в магазині, за умови виконання всіх норм передбачених законом. Умови обміну / повернення товару належної якості стаття 9. Відповідно до закону України «про захист прав споживачів»: споживач має право обміняти непродовольчий товар належної якості на аналогічний у продавця, у якого він був придбаний, якщо товар не задовольнив його за формою, габаритами, фасоном, кольором, розміром або з інших причин не може бути ним використаний за призначенням. Споживач має право на обмін товару належної якості протягом чотирнадцяти днів, не рахуючи дня покупки. споживач (термін вживається в такому значенні згідно статті 1. п.22 закону України «про захист прав споживачів») – фізична особа, яка купує, замовляє, використовує або має намір придбати чи замовити продукцію для особистих потреб, не пов’язаних з підприємницькою діяльністю або виконанням обов’язків найманого працівника. обмін або повернення товару належної якості провадиться: якщо не використовувався; якщо збережено його товарний вигляд, споживчі властивості, пломби, ярлики; на підставі розрахунковий документ, виданий споживачеві разом з проданим товаром. умови обміну / повернення товару неналежної якості стаття 8. Згідно із законом України «про захист прав споживачів»: в разі виявлення протягом встановленого гарантійного строку недоліків споживач, в порядку та в строки, встановлені законодавством, має право вимагати безоплатного усунення недоліків товару в розумний строк. вимоги споживача, передбачених цією статтею, не підлягають задоволенню, якщо продавець, виробник (підприємство, що задовольняє вимоги споживача, встановлені частиною першою цієї статті) доведуть, що недоліки товару виникли внаслідок порушення споживачем правил користування товаром або його зберігання. Споживач має право брати участь у перевірці якості товару особисто або через свого представника.
Варіанти оплати
  • Наличный расчёт
  • Онлайн оплата
  • Наложенный платеж
Категорії
Контакти
  • VetZoo
  • Україна Вінниця, Вінницька обл. Винница